Facebook

Cikkek

Az egyik legnagyobb európai nagytávolságú lövész verseny került megrendezésre 2015.április 24-25 án a lengyelországi Międzyrzecz város melletti Nietoperek katonai lőtéren.


A versenyre 300 fölötti versenyző nevezett, ebből legnépesebb a Tactical Standard – 308win, és223 rem kaliberek – volt aztán az Open, a Tactical Magnum és aTactical Supermagnum kategóriák következtek. Kis hazánk komolynak mondható 15 fővel képviseltette magát ezen a versenyen – a második legnagyobb létszámú külföldi csapat voltunk a csehek után –és az előző évek eredményei alapján úgy saccoltuk hogy reális esélyünk van jó egyéni és csapat eredmények elérésére is.



Image title


Az utazás megszervezése már hónapokkal a verseny előtt megkezdődött, és kellemes tavaszi időjárásban el is indultunk a közel 1000 km útra. Sajnos az egyik jármű meghibásodása miatt az egyik csapat a cél előtt mintegy 50 km megállni kényszerült, de végül mindenki megérkezett és másnap reggel már a regisztráció és fegyverátvétel procedúrájával birkóztunk.

Itt szeretném megemlíteni a verseny lebonyolításával kapcsolatos egyetlen negatívumot, ugyanis a fegyver átvételnél megnézték és azonosító címkével látták el a használni kívánt támasztékot is – kategóriánként külön átvétel volt - és mindegyiket gond nélkül átvették. Aztán már a verseny során több esetben is másik kategóriába sorolták a versenyzőket mert a használt támaszték nem felelt meg a kategória kiírásainak,- a kiírásban mindösszesen az szerepelt hogy taktikai – tehát több kétfős csapat kiesett a versenyből mert a csapattagokat külön kategóriákban értékelték. A pénteki edzésnapon változó szélerősség és napos – felhős időszakok voltal jellemzőek,az otthoni ballisztikát a legtöbb esetben kicsit módosítani kellett hogy jó legyen. Reggel 9:00 től este 18:00 ig zajlott a lövészet, és ugyanez volt várható a következő versenynapon is.

Image title



Szombat reggel hasonló időjárási körülmények között kezdtük a versenyt mint előző nap,azonban a 300 m már kiderült hogy nem mindenkinek sikerült a beéllítás, az első táv után a versenyzők egy része olyan előnyt szerzett amit behozni nagyon nehéz lett volna. A mieink közzül többen lőttek 90 pont körül, ez volt az a határ amivel esélyed lehetett a versenyben jó helyezést elérni.A következő táv 600 m, itt már erősen rázódott szét a mezőny, és nagy örömünkre Nagy Sanyi sporttársunk a második helyen állt a Tactical Standard kategóriában, komoly esélyel indulva harcba az első hely megszerzéséért.

Image title



800 m ugyanolyan szépen hozta az addigi teljesítményét és megnyerte a kategóriát, ezzel ismét megmutatta hogy a hosszútáv lövészetben ott vagyunk a legjobbak között nemzetközi szinten is.Ha megnézzük az eredményeket láthatjuk hogy versenyzőink szinte mindenhol a mezőny első harmadában végeztek, tehát jól felkészült, ütőképes csapatként ismerhették meg ismét a magyar lövészeket.  

Image title


Image title

Vasárnap reggel még volt egy versenyszám, az 1075 méteres táv, sajnos itt már nem sikerül tolyan jól szerepelni mint előző nap, de senki nem volt elkeseredve, jó hangulatban vártuk az eredményhirdetést. Kicsit megkésve, 15:00 körül indultunk haza, éjjel 02:00 hazaérve,fáradtan de még mindig az élmények hatása alatt aludtam el, és végig azon morfondíroztam hogy a következő évi versenyen milye nkategóriában indulok, és milyen hibákat ne kövessek el ismét ahoz hogy eredményesebb legyek.

Az eredménylista a következő linkenérhető el :
http://www.longshot.pl/1en/score.html


Tógyer Imre



Keresés folyamatban...
Rendezvények
Minősítő verseny, Vadászverseny2015-03-25 19:44:14  Május 16. 09.00.-tólMinősítő verseny,100m., + Precíziós verseny
  Május 17. 09.00-tólVadászverseny I.forduló
BRSE Precíziós verseny2015-03-25 19:43:09Április 11. 09.00.-tólMinősítő verseny, 100m., +Precíziós verseny